Unitate – Interesul naţional, mai presus de orice ambiţii egoiste

Premierul Ponta transmite, cu prilejul zilei de 24 ianuarie, un mesaj de unitate şi solidaritate, arătând că românii au transmis un mesaj similar în urmă cu 155 ani, când liderii politici ai vremii au decis că interesul naţional este mai presus “de orice ambiţii egoiste sau interese particulare”

Victor Ponta are mult tupeu cand face declaratii de presa. Daca politicianul Victor Ponta (sau orice alt politician de dupa ‘90) ar fi avut macar 10% din taria de caracter al lui Cuza, nu mai eram in situatia de fata. Cata minciuna si cata ipocrizie poate degaja personajul acesta, prim-clownul Romaniei, “interesul national este mai presus de orice ambitii egoiste sau interese particulare”…

Pai daca ar fi fost cazul domnule prim-clown al natiunii romane, Gabriel Resources ar fi fost deja inchisa, Frank Timis condamnat, La Rosia Montana s-ar fi dat dispozitii si ajutoare de stat  pentru dezvoltarea turismului, s-ar fi deplasat acolo experti care sa incerce sa transforme locul ala intr-o “mina de aur” (cu aurul in pamant, ramanand ca acesta sa fie exploatat de catre copiii nostri, cu alte tehnologii mult mai prietenoase mediului).

Prospectiuni SA condusa de “omul de afaceri” sau mai bine spus inculpatul Ovidiu Tender, alaturi de Chevron, Exxon si alte firme capusa ale planetei ar fi avut interzisa explorarea si exploatarea gazelor de sist pe teritoriul Romaniei!

Abuzurile care se comit in Alba unde alte firme capusa tot canadiene si americane chelesc muntii de copaci ar fi fost stopate. Motii se revolta si incearca sa duca lupte cu aceste firme. Dar, ca la Pungesti, Jandarmeria, care si-a pierdut orice credibilitate, lucreaza pentru cine plateste mai mult, nu pentru Romania, nu pentru cetatenii sai.

Daca am fi trait intr-o tara unde interesul national ar fi fost mai presus de orice ambitii egoiste sau interese particulare, nu am fi fost nevoiti sa fim hraniti cu demisii de onoare in cazuri de accidente in care incompetenta primeaza! Pentru daca esti un ministru si stii ce faci, nu faci greseli. Mai ales in cazuri in care oamenii sunt in pericol. Iar daca faci greseli, incerci sa le repari in niciun caz, nu iti iei jucariile si pleci acasa, echivalentul “imi dau demisia de onoare”.

Stiti ce e concret? Urmatoarele fraze! Modificate dupa “stiti voi cine”.

Ne uitam la televizor si asta ne ocupa tot timpul!

Suntem naivi si asta ne ocupa tot timpul!

In orice caz, Cuza a avut ceva ce niciun politician de dupa ’90 nu a avut. Tupeu! Sa faca ce nu i se dadea voie sa faca!

La Multi Ani!

Andrei Robert Cristian

Organizatia de Tineret Romania Mare – Secretar Executiv

Lasa un comentariu