Analiza sectorul 2: Zapada, caini maidanezi si multe declaratii de presa!

Autoritatile sustineau cu cateva zile in urma, ca isi fac treaba. Strazile laterale din sectorul 2, deszapezite in proportie de 80%.

Locuiesc in sectorul 2 si pot spune ca totul este o minciuna. Am vorbit cu colegi, prieteni si toti imi spun ca toate strazile laturalnice sunt inca pline de zapada, in proportie de 80%! Traim printre mormane de zapada murdara, mocirla ne inconjoara. Si nu numai cea politica ci si cea fizica. La colturi de strazi, langa treceri de pietoni, zapada topita care formeaza lacuri in miniatura. Trebuie sa fi foarte indraznet sa incerci sa le traversezi, intrucat in unele adancimea poate ajunge si la nivelul gleznelor.

Am vazut cateva excavatoare care au incarcat zapada in basculante imense, insa doar pe langa Bulevardul Carol. Pe Colentina, Pantelimon si Baicului, mormanele inca blocheaza masinile parcate. Trotuarele sunt si ele adevarate obstacole pentru oameni, zapada avand peste 10-15 cm inaltime.

La nivel declarativ totul pare sa fie bine in sectorul 2 al Capitalei. Ca si in cazul nametilor, situatia cainilor pare sa fie la fel. Dupa tragicul eveniment in care un copil a murit intr-un parc, pot spune ca pentru 1-2 saptamani au disparut majoritatea maidanezilor din parcuri, insa nu si dintre blocuri. Surprize, Surprize, au aparut din nou in parcuri.

Toate aceste lucruri sunt facute pentru ochii lumii. Se iau masuri temporare, se fac declaratii de presa cu masurile luate si cu situatia, iar dupa ce populatia uita de scandal si de problemele sociale, masurile temporare expira. Se revine la situatia de dinainte.

Asadar chiar va rugam, cetateni ai sectorului 2, sa votati in continuare cu cei care “va rezolva problemele” in acest mod. Ei sunt: Neculai Ontanu, primarul sectorului 2 si consilierii sai din parte PDL, USL, PPDD, UNPR!

Completare:

Firma de deszapezire din sectorul 2 folosea in dimineata zilei de 03.02.2014, personal ultra calificat pentru a lupta cu zapada de langa bordurile strazilor principale (atentie acestea erau deszapezite deja, in timp ce trotuarele de la Obor sunt pline de gheata si zapada), bunici de aproximativ 60-70 de ani! Sunt increzator in forta persoanelor respective. Nici nu arata a exploatare a personalului angajat. Sunt sigur ca 10 bunici de 60-70 de ani, ar face fata mai bine zapezii decat o freza de deszapezit (a carui cost mediu este de 1300 lei). Lopetile aveau cozile de lemn, rupte, sparte, iar majoritatea dintre ele pareau ca sunt ruginite si ca la primul contact cu o bucata de gheata se vor rupe.

Andrei Robert Cristian

Organizatia de Tineret Romania Mare – Secretar Executiv

Lasa un comentariu